Praktiske råd

The Jesus Trail

- a walk in Jesus' footsteps

- en pilgrimsfærd til Det Hellige Land

 

- 24. november til 8. december 2016

 

Hvordan kommer jeg til Israel?

 

 

 

Hvordan kommer jeg retur fra Israel

 

 

 

 

Hvordan kommer jeg ind i Israel?

 

 

 

 

 

Hvordan kommer jeg ind på Vestbredden (Bethlehem)?

 

 

Hvordan finder jeg overnatningssteder?

 

Skal jeg booke overnatninger på forhånd?

 

 

Hvordan finder jeg transport i Israel?

 

 

 

Hvordan finder jeg rundt i Israel?

 

 

Hvordan er befolkningen i Israel/Vestbredden?

 

 

 

 

 

Hvilken guidebog skal jeg vælge?

 

 

Pilgrimspas og stempler?

 

 

 

Hvordan er vejret i Israel?

 

 

Hvilken beklædning anbefales?

 

Hvordan er vandrevejene/stierne?

 

 

 

 

Hvordan er højdeniveauet?

 

 

Hvordan er prisniveauet i Isreal?

 

Hvad er sabbat og hvilke udfordringer?

 

 

Hvordan er sikkerheden i Israel?

 

 

 

 

Hvad med mad og drikke?

 

 

 

 

Fauna i Israel?

 

 

 

 

Flora i Israel?

 

 

Hvilket sprog skal jeg benytte?

 

Er der nogen særlige forhold jeg skal iagttage?

 

 

 

 

 

 

Hvad må jeg have med i min rygsæk?

 

 

 

Hvad med taletidskort og datakort i Israel?

 

 

 

 

Kan jeg besøge moskeer og synagoger?

 

 

 

 

 

Tidszoner?

 

Udenrigsministeriets Danskeliste?

 

Rejseforsikring og sygesikring?

 

Valuta og betalingskort?

 

 

 

 

Pas og dokumentationer?

 

 

 

 

Fotos og billeder?

 

 

 

 

 

Trafik?

 

 

 

Iraelske ambassade i Hellerup?

 

Hvordan er afmærkningen af vandreveje?

 

Løse hunde, katter og kvæg?

 

 

 

Flere praktiske råd?

Praktiske råd

Du kan flyve fra Kastrup til Tel Aviv Ben Gurion Airport.

Hver torsdag og søndag flyver Norwegian fra København kl. 13.45/06.55 med ankomst Tel Aviv kl. 19.05/12.15 lokal tid. Flyvetid ca. 4.30 timer.

 

Da Norwegian flyver hver torsdag/søndag, kan du komme retur med fly omkring kl. 20.05/13.15. Husk at møde op mindst 3 timer før, da du skal igennem 2 securitychecks. Første omkring din bagage, den anden et interview om dine udrejseforhold, inden du kan få udrejsevisum og får adgang til udrejseområdet.

 

Du skal have en gyldigt dansk pas med min. 6 måneders udløb. Er du født dansk/skandinav og dansk/skandinavisk statsborger - skal du ikke søge om visum før udrejsen. Accepteres du ved indrejsen, får du udstedt et 3 måneders turistvisum. Forvent lang ventetid for udstedelse af visum og forvent et længere "forhør" om årsagen til din indrejse og din baggrund.

 

Med Israelsk visum kan du rejse ind og ud via Checkpoint 300 ved overgangen mellem Jerusalem og Bethlehem. Det er ikke den mest behagelige oplevelse. Din bagage bliver scannet og du visiteret og udspungt om din udrejse og ved din indrejse. Beregn tid i den forbindelse. Peronalet er militærperonel, der er bestemter og nidkærer, men høflige overfor udlændinge.

 

Booking.com, Hotels.com, TripAdvisor etc.

 

Det tilrådes at du har booket første overnatning af hensyn til udstedelse af visum. Det tilrådes afhængig af årstiden (ferietid), at booke 1 til 2 dage i forvejen.

 

Der er et fantastisk bussystem, Egged (grønne busser) se hjemmesiden på engelsk (egged.co.il), shottel taxis og alm. taxis. I Jerusalem er der letbane fra Hovedbustationen til den gamle bydel.

 

Trafikskiltningen er på hebraisk, arabisk og normalt på latin.

Kommerciel skiltning er på hebraisk og til tider arabisk eller omvendt. Du må ofte gætte dig frem.

 

Uanset om det er kristne (der er kun ca. 200.000), jøder eller arabere, er lokalbefolkningen i større byer, mindre byer og på landet udtrolig søde og hjælpsomme. Udvis respekt for den lokale religion. Du accepteres som kristen, hvis du acceperer dem som jøder og muslimer. Lad være med at diskutere politik, bosættelser eller andre følsomme emner uanset religion.

 

Det kommer an på, hvor du vil vandre! Der er mindst 3 guide bøger "The Jesus Trail", "The Christian Travelers's Guide to The Holy Land", "Walk the Land" og sikkert flere.

 

Der er nu mulighed for pilgrimspas. Det kan købes for 10 NIS hos Fauzi Azar Inn i Nazareth.

 

De store betydende kirker har stempel. Spørg endelig. De bliver så glade for at få lov til at bruge det. Giv en donation.

 

Mar-Maj: behagelig temp, beskeden regn, grønt landskab

Jun-Sept: varmt/rigtig varmt, ingen regn, ferieperiode

Okt-Nov: behagelig temp, beskeden regn, brunt

Dec-Feb: koldt - grønt

 

Uanset temperatur, så søg for at du har beklædning med lange ærmer og du har lange bukser. Husk hovedbeklædning. God vandresko/støvler. Husk regntøj evt. huer og vanter.

 

Der er meget vandring direkte på grus og sten underlag uden egentlige udlagte vandrestier, der er mark- og skovveje af veksende kvalitet og der er vandring på asfaltveje. Der er ind imellem et meget bakket terræn med store sten. Når det er tørt er alt støvet. Når det er vådt, klæber jorden til dit fodtøj og det er meget besværligt at komme frem.

 

Der er mange højdemeter i vandringen i Gallilee. Højdeforskel på op til 800 m. Nazareth er i kote +300 til +500 m og Gallilee Sea er i kote - 210 m. Mount Tabor er i kote +600.

 

Prisniveaut for overnatning er på niveau med storbyer i

EU. Prisniveau for mad og drikke er på niveau med DK.

 

Sabbat er den jødiske weekend - fra fredag ved solnedgang til lørdag til solnedgang. Forretninger kan være lukkede, Transport kan står stille og restauranter kan være velbesøgte.

 

Den er høj. I storbyerne politi på gaderne, militær i Gallilee især på vestsiden af søen, Jerusalem er der politi- og militærposter i den gamle bydel og især ved Grædemuren.

Ved indgange til trafikcentre, indkøbscentre og større betydende bygninger, er der sikkerhedskontrol med skannere som i lufthavne og vagtpersonale.

 

Fantastik varieret og spændende mad. I de mindre byer tilrådes indkøb, hvis der ikke er morgenmad/aftensmad på overnatningsstedet. Der er typisk små købmænd/ supermarkeder i de små byer. Og frugt er der bare alle steder. Køb flaske vand. Koster det samme som i DK. Dyrt i kiosker. Billigere i supermarkeder.

 

Israel er ikke for de sarte. Der er slanger (store), skorpioner, edderkopper. De er giftige. Det tilrådes ikke at lægge sig på jorden eller lægge rygsækken på jorden, uden at have sikret sig mod ubudne gæster. Vandre ikke i korte bukser. Har ikke set væggelus. Vær glad for alle kattene - de tager slangerne.

 

Der er meget vegetation, den er høj og den stikker - især i den tørre tid. Pas på ikke at få rifter på arme og ben. Lange ærmer og lange bukser tilrådes uanset temperatur.

 

Kan du hebræisk eller arabisk er det en fordel, men engelsk tales næsten af alle eller i det mindste forstår de fleste engelsk.

 

I kirker, moskeer og synagoger skal du have tildækkede arme og ben (lange ærmer og lange bukser). Moskeer ingen fodtøj. I synagoger og ved Grædemuren tildækket hoved (kalot/cap)

Vær ikke provokerende overfor politi/militær - følg anvisningerne og diskuter ikke henvisninger. Følg skikke og opfør dig ordentligt også overfor lokalbefolkningen. Spørg altid om prisen før du bestiller mad eller køber mad og drikke, hvis der ikke er prisskilt. Det gælder også andre indkøb. Ofte er prisen til forhandling.

 

Ingen våben. Ingen stoffer. Har du midicin tag billeder af de orginale pakninger og tag dem med evt. også recepter. Ellers ingen særlige forholdsregler. Husk flyreglerne for spidse genstande og vædsker.

 

Det er ekseptionelt dyrt med tale og dataforbrug i Israel med dit normale abonnement. Like Home eksistere endnu ikke. Køb taletidskort og datakort i Tel Aviv evt. i Nazareth hos en lokal teleudbyder. Kan fås for omkring 500 DKK/250 NCI for 2-3 ugers forbrug. Personalet er behjælpelig med udskiftning af SIM kort og afprøvning.

 

Ja. Men du skal følge særdvanlig skik for religionen. Moskeer: kun mænd og uden sko og husk lange bukser og dækkede arme. Lad være med at fotografere uden tilladelse. Er iøvrigt meget imødekomne, når der ikke er bøn.

Synagoger: Husk kalot/cap. Kun mænd. Kvinder uden hovedbeklædning. Husk dækkede arme og ben. Foto kun efter tilladelse. Være stille og tal dæmpet.

 

Israel er + 1 time - men har også sommertid lidt forskudt i forhold til EU - så ved forskydningen + 2 timer.

 

Tilmeld dig Danskerlisten med oplysninger om hvor du forventes at være og hvornår.

 

EU sygesikringen gælder IKKE. Køb rejseforsikring eller brug din Verdens Rejseforsikring i din indboforsikring.

 

NIC = shekels = kurs ca. 2,00 DKK. Brug evt US$. De er rigtig anvendelige. € accepteres i Jerusalem. Internationale betalinskort Visa/Mastercard accepteres på hoteller og større butikker i de større byer. Ellers kontanter. Køb valuta hjemmefra.

 

Gyldigt pas - du får ikke stempel ved indrejse til Israel men et løst kort med navn og billede, der er visum. Pas på det. Skal forevises ofte - hoteller, ved større indkøb, over for politi/militær, når de beder om det. Tag foto af pas og visum. Tag foto af dine kreditkort (aldrig foto af for og bagside med samme mobiltelefon), kørekort og anden dokumentation.

 

Lad være med at tage billeder af personer uden du har spurgt om lov. Tag aldrig billeder af vagtpersonale, politi og militær.

Tag ikke billeder af militærinstallationer. Tag ikke billeder i kirker med blitz, Tag ikke billeder under messer eller bøn. Tag kun billeder i moskeer og synagoger, når du har fået tilladelse. Tag ikke billeder i smug.

Der er ikke restriktioner på at tage billeder med ud af Israel eller fra Vestbredden, sålænge du overholder ovennævnte.

 

Trafikken i Israel er tæt og der køres hurtigt. Pas på ved overgang af større veje. Se dig godt for. Brug fodgængerovergange - de respekteres. Det anbefales ikke at cykle.

 

Har du brug for supplerende inormationer kan du kontakte ambassaden - de taler engelsk og dansk - og er uhyre hjælpsomme med informationer.

 

Der er produceret en særlig side herom.

 

Der er faktisk ingen løse hunde. Jeg så i hvert fald ingen.

Der imod er der mange katte, de bruges til at holde slanger og kryb væk.

Der er løsgående kvæg flere steder, men de er menneskesky.

 

Du er altid velkommen til at kontakte mig for flere råd eller oplsyninger. Min mailadresse er admin@abea.dk

Copyright @ All Rights Reserved